Veel aandacht

De afgelopen weken was er veel aandacht voor de biografie die ik over Jef Last schreef.

Jos Palm noemt mijn boek over Jef Last in zijn recensie in NRC op 12 februari ‘een zeer prettige biografie’:

NRC-Last

Elseviers Weekblad publiceerde een voorpublicatie in het nummer van 23 januari:

EW

In zijn recensie in Leeuwarder Courant van 5 februari schrijft Hans van der Heijde onder andere: ‘een rijk boek waarmee de lezer zich in een storm begeeft’.

Leeuwarder Courant

Rudi Wester bij Nieuwsuur

Op zaterdag 30 januari was ik te gast in de radio-uitzending van Nieuwsweekend, met Mieke van der Weij en Peter de Bie. Bij de recensie die aan deze uitzending voorafgaat moet wel worden opgemerkt dat Jef en Ida Last-ter Haar in 1938 niet uit elkaar gingen omdat Jef Last op mannen viel – dat heeft Ida altijd geweten en getolereerd-, maar omdat Last zijn Nederlanderschap had verloren door in de Spaanse Burgeroorlog te strijden tegen het fascisme. Ook echtgenote Ida verloor daardoor automatisch haar Nederlanderschap. Alleen omdat zij met haar kindercircus de Vrolijke Brigade wilde optreden in het buitenland, scheidde ze van Jef Last. In 1946 hertrouwden zij en ze bleven tot Jefs dood in 1972 bij elkaar. Luister de uitzending terug.

Rudi Wester bij Nieuwsuur

Op de website van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde werd op 22 januari mijn biografie onder de aandacht gebracht.

Op 25 januari publiceerde de Stichting Spanje 1936–1939 een gedegen en goede bespreking.

Al die publiciteit leidt in de richting van goede verkoopcijfers, zo blijkt uit het bericht van Athenaeum Boekhandels, met stip binnen op 9.